HOTEL BODENHAUS – SPLÜGEN

HOTEL BODENHAUS – SPLÜGEN

The traditional Hotel Bodenhaus in Splügen had to contend with a drop in the number of guests after the construction of the motorway nearby. In contrast to the proprietors’ former lighting plan LIGHT ON developed a concept that put the hotel back in the limelight by brightening up the façade and illuminating the flag mounted on the hotel’s roof. Step by step, the restaurant, rooms, vaulted cellar and WC facilities were also re-lit by LIGHT ON. Following widespread enthusiasm among the local population, the lighting of the village church also followed in 2006. With success: The lighting design features attract tourists to the village again – without disturbing the atmosphere of the beautiful mountain village with neon signs.

Project year
2003-2010